Külföld

Három óriáskígyót csempészett egy férfi, a nadrágjába rejtve

rtl.hurtl.hu

2024. február 18. 7:35

A nadrágjába rejtve próbálta becsempészni a tigrispitonokat Kanadából az Egyesült Államokba egy amerikai férfi.

Akár húsz évig tartó börtönbüntetést is kaphatott volna egy 38 éves amerikai férfi, aki ellen még 2022-ben emeltek vádat, mert három óriáskígyót akart becsempészni a nadrágjába rejtve az Egyesült Államokba. A csempészéssel vádolt Calvin Bautista végül megúszta egy évig tartó felfüggesztett börtönbüntetéssel, valamint ötezer dolláros, azaz átszámítva majdnem kétmillió forintos pénzbüntetéssel – jelentette a helyi sajtó.

Bautistát még 2018-ban buktatták le. A most 38 éves férfi busszal érkezett Kanadából a Champlain határátkelőre, és a nadrágjában találták meg szalagos tigripitonokat, egy zsákba rejtve. Az állatokat egy kanadai üzletben vásárolta. A Fox News cikke szerint több mint 2500 dollárt (egymillió forint) értek.

Az Ázsia délkeleti részén őshonos tigrispiton a világ egyik legnagyobb óriáskígyója. Testhossza elérheti a tíz métert is, és elsősorban kisebb emlősállatokat eszik, de a nagyobb példányok szarvasokat, majmokat és disznókat is elejtenek – olvasható a Veszprémi Állatkert oldalán.

A tigrispitonok megjelentek az amerikai Florida államban is, ahol az utóbbi évtizedekben nagyobb gondot okoznak: megölik a Floridában őshonos állatokat, és természetes ragadozó hiányában szaporodni kezdtek – emlékeztetett az esettel kapcsolatban a CBS News.

Nyitókép: Szalagos tigrispitont tart a kezében a floridai vadvédelmi hatóság egyik munkatársa, 2021 március 23-án – Fotó: Joe Raedle/Getty Images

#Külföld#piton#kígyó#csempész#tigrispiton#egyesült államok#nadrág

Címlapról ajánljuk