Külföld

Három tigrispitont csempészett egy amerikai férfi – nem fogja kitalálni, hova dugta őket

rtl.hurtl.hu

2022. október 7. 8:37

Kanadából próbált bejutni az Egyesült Államokba. 

Csempészés miatt emeltek vádat egy 36 éves amerikai férfi ellen, aki a nadrágjába rejtve próbált meg bevinni az Egyesült Államokba három szalagos tigrispitont – közölték az amerikai hatóságok. Calvin Bautista az amerikai szövetségi ügyészség közlése szerint busszal érkezett Kanadából a Champlain határátkelőre, és a nadrágjában találták meg az óriáskígyókat.

A szövetségi ügyészség közlése szerint a New Yorkban élő férfi akár húsz évig tartó börtönbüntetést és negyedmillió dolláros pénzbüntetést is kaphat, ha bűnösnek találják az ellene felhozott a vádakban.

Az Ázsia délkeleti részén őshonos tigrispiton a világ egyik legnagyobb óriáskígyója. Testhossza elérheti a tíz métert is, és elsősorban kisebb emlősállatokat eszik, de a nagyobb példányok szarvasokat, majmokat és disznókat is elejtenek – olvasható a Veszprémi Állatkert oldalán.

A tigrispitonok megjelentek az amerikai Florida államban is, ahol az utóbbi évtizedekben nagyobb gondot okoznak: megölik a Floridában őshonos állatokat, és természetes ragadozó hiányában szaporodni kezdtek – emlékeztetett az esettel kapcsolatban a CBS News. 

Nyitókép: Tigrispiton egy faágra tekeredve. Fotó:  Lunatic_67 / GettyImages

#Külföld#kígyó#nadrág#csempész#tigrispiton#egyesült államok#kanada

Címlapról ajánljuk