Külföld

Megkérte szomszédait a nagypapa, hogy halkabban bulizzanak szilveszterkor – letartóztatták és börtönbe zárták

rtl.hurtl.hu

2024. január 23. 20:51

A brit nagypapa épp Dubajban volt, amikor szólt szomszédoknak, hogy halkabban – nem kellett volna.

Gyerekre vigyázott szilveszter éjjelén a brit nagypapa Dubajban, ahová ott élő lányát jött meglátogatni. A 75 éves Ian MacKeller nagyjából hajnali egykor szólt a szomszédainak, hogy legyenek szívesek, halkítsák már le a zenét, mert az túl hangos.

A zene azonban ezután nem halkult le, inkább még hangosabb lett. Ezután észrevette a nagypapa, hogy szomszédai a nyitott kertben ünnepelnek, úgyhogy odament hozzájuk, és megismételte a kérését. Erre a szomszédok szavai szerint elkezdték lökdösni őt, valamint kiabáltak is vele, és itallal is leöntötték.

A házigazda ráadásul utólag is nehezményezte, hogy az idős férfi benézett a kertjükbe: birtokháborítás miatt tett ellene feljelentést, amiért a férfit letartóztatták az Egyesült Arab Emírségek hatóságai, és börtönbe vetették.

Azt, hogy sorsa mi lesz hosszú távon, bírósági tárgyalás fogja eldönteni. Azonban amíg le nem zárul az ügye, az idős férfi nem hagyhatja el az országot. A LadBible cikke szerint a szigorú helyi törvények miatt akár több év börtön is várhat rá.

Radha Stirling ügyvéd, aki egy Dubajban letartóztatott külföldiekkel foglalkozó jogi vállalkozást vezet, arról beszélt: az országban bevett szokás, hogy ha valaki úgy érzi, hogy feljelenthetik valami miatt, akkor inkább gyorsan ő jelenti fel azt, akiről ezt gondolja. Ez azért van így, mert a helyi hatóságok általában annak az oldalára állnak, aki először fordult a rendőrséghez. A szomszéd házigazda így valószínűleg azért jelenthette fel a nyugdíjast, mert félt, hogy ő fogja feljelenteni csendháborítás és zaklatás miatt.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Külföld#buli#szilveszter#nagypapa#börtön#party#hangos#dubaj

Címlapról ajánljuk