Külföld

Miközben aludt, három barátja meghalt a kertjében, két napig észre sem vette a holttesteket

rtl.hurtl.hu

2024. január 23. 9:43

Rejtélyes halálesetek tartják lázban az amerikai Kansas City lakóit. 

Még mindig nem lehet tudni, hogyan halt meg három barát. Megfagyott holttestüket két hete találták meg egyik közös barátjuk házának hátsó kertjében, ahol két napon át hevertek úgy, hogy az ott élő férfi ezt észre sem vette. A házban élő férfi ügyvédje azt közölte, ügyfele csak akkor tudta meg, hogy holtan hevernek barátai a kertben, amikor rendőrök ébresztették fel.

A rejtélyes eset január 7-én, vasárnap kezdődött, amikor a barátok közösen néztek meg Kansas City Chiefs amerikaifoci-csapat mérkőzését a házban. 

A három holttestet két nappal később, január 9-én, kedd este találták meg a háznál. Az egyik holttest a hátsó verandán, két másik pedig a kertben hevert.

A rendőrök azután érkeztek ki a házhoz, hogy a meghalt férfiak szerettei keresni kezdték őket a háznál, ahol tudták, hogy vasárnap meccset néztek. Kettőjük autója a ház közelében, az utcán állt. A rokonok elmondták, hiába dörömböltek a bejárati ajtón, és hiába küldtek üzeneteket, a házban élő férfi nem reagált.

Végül az egyik áldozat menyasszonya betört a házba, és a hátsó verandán megtalálta az egyik holttestet. Ekkor kihívták a rendőrséget, és a rendőrök a kertben rábukkantak a két másik holttestre is. Azt két héttel később sem lehet tudni, hogy mi okozta a három, harmincas éveiben járó férfi halálát, földi maradványaikat a helyi sajtóban megjelent információk szerint már fagyottan találták. A rendőrség ugyanakkor közölte, hogy nem kezelik gyanúsként a haláleseteket.

A házban élő férfi ügyvédje a helyi sajtónak azt mondta, hogy védencének fogalma sem volt arról, hogy barátai holtan hevernek a házánál egészen addig, amíg a rendőrség nem vonult ki a házhoz. Az ügyvéd közlése szerint a férfi ugyanúgy nem tudja, mi történhetett, mint senki más sem.

Közlése szerint a férfi elment aludni, miközben a barátai még ott voltak nála. Január 22-én, hétfőn viszont már azt is mondta, hogy volt egy ötödik ember is a házban, amiről eddig nem lehetett tudni. Ez tovább növelte a frusztrációt az elhunytak hozzátartozóiban, akik nem értik, hogy mi történt szeretteikekkel, és az egész ügyet roppant gyanúsnak és érthetetlennek találják. 

Nyitókép: A ház, ahol a három barát holttestét megtalálták. Fotó: KCTV

 

#Külföld#haláleset#Barátok#ház#Kansas City

Címlapról ajánljuk