Külföld

Gyöngyvirággal mérgezte a férjét a félrelépő tanárnő

rtl.hurtl.hu

2024. január 22. 15:59

Gyilkossági kísérlet miatt vádat emeltek egy keresztény iskola tanára ellen, mert állítólag megmérgezte férjét. A nő, akinek viszonya volt egy másik férfival, azután bukott le, hogy férje felállított egy rejtett kamerát, amely rögzítette, ahogy felesége mérgező növényt kevert a férfi turmixába.

A 37 éves Sarah Scheffert, a Missouri állambeli Jefferson megyei Kálvária Evangélikus Gimnázium művészet- és formatervező tanárát a múlt héten vádolták meg családon belüli testi sértés miatt, miután férje azt mondta a rendőrségnek, hogy körülbelül hat héten keresztül beteg volt. Azóta gyilkossági kísérlettel vádolják a tanárnőt, számolt be a New York Post.

„Az áldozat arról értesítette a hatóságokat, hogy szerinte a megmagyarázhatatlan betegség valójában szándékos mérgezés következménye volt” – közölte a Jefferson City-i rendőrség.

A férj nyolc esetet írt le, amikor Scheffer furcsa ízű itallal vagy étellel kínálta, és röviddel azok elfogyasztása után rendkívüli fáradtságot, zavartságot, homályos látást, súlyos szájszárazságot és hányingert tapasztalt. Mikor feleségét az italáról kérdezte, az kitérő válaszokat adott, ezért a férj felszerelt egy megfigyelő kamerát a konyhába.

A felvételeket visszanézve kiderült: a tanárnő gyöngyvirág gyökerét keverte rendszeresen a férfi italába. A kihallgatáson beismerte, tisztában volt vele, hogy mérgező és akár a férfi halálát is okozhatja.

A gyöngyvirág rendkívül mérgező, a növény összes részében megtalálható szívglikozidok rendszertelen és lassú pulzust, hasi fájdalmat és hasmenést okoznak, és már közepes mennyiség elfogyasztása is halálos lehet.

A nő elmondta: egy Pakisztánban élő férfival folytatott viszonyt, akihez már repülőjegyeket is próbált venni. Többen azt feltételezik, emiatt kezdhette el mérgezni férjét.

Scheffer családját és iskoláját is meglepetésként érte a hír, minden megkérdezett azt mondta, nem tudta volna elképzelni, hogy a tanárnő ilyesmit kövessen el.

Nyitókép: Getty Images / Kasynets Olena

#Külföld#tanárnő#bűnügy#megcsalás#egyesült államok#mérgezés

Címlapról ajánljuk