Külföld

Ukrán drónok üthettek ki egy orosz gázterminált, videón a hatalmas tűz

rtl.hurtl.hu

2024. január 21. 13:42

Több drónt is láttak elrepülni a közelben mielőtt robbanás történt volna a gázterminálnál.

Robbanás történt egy gázterminálon Szentpétervár közelében – közölték a hatóságok. A BBC az orosz állami Ria Novosztyi hírügynökségre hivatkozva azt írta, hogy a detonáció következtében komoly tűz keletkezett, ami sikerült megfékezni. Sérültekről, vagy halálos áldozatokról eddig nem érkezett jelentés.

A tűz oka egyelőre nem ismert, de a Telegramon arról írnak szemtanúk, hogy drónokat láttak repülni a közelben. Az ukrán médiában is azt sejtetik, hogy Kijev áll a tűz mögött.


A gázterminál tulajdonosa, a Novatek mindössze annyit közölt, hogy a tűz „külső behatás” következménye volt. A terminál melletti kikötőben három nagy tartályhajó is volt, azt még nem tudni, azok megsérültek-e.


Az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy szombat este három ukrán drónt lőttek le az ukrán határhoz közeli Szmolenszki területen. Korábban azt közölték, hogy a nyugat-oroszországi Tula és Orjol felett drónokat lőttek le.


Nem lenne meglepő, ha kiderülne, hogy ukrán dróntámadás miatt ütött ki tűz Szentpétervárnál, mivel csütörtökön egy olajterminálra mértek csapást.

Nyitókép: MTI/AP/Telegram Channel of head of the Kingisepp district administration Yuri Zapalatskiy

#Külföld#orosz-ukrán háború#szentpétervár#gázterminál#dróntámadás#tűz

Címlapról ajánljuk