Külföld

Ukrán drónok támadták a szenpétervári olajterminált

rtl.hurtl.hu

2024. január 18. 14:15

Az ukránok szerint sikeresen támadták drónnal a szentpétervári olajterminált, az orosz védelmi tárca szerint lelőtték az eszközt.

Ukrán dróntámadás érte a szentpétervári olajterminált – írja a Ukrajinszka Pravda egy hírszerzési forrásra hivatkozva.

„Ez egy hírszerzési művelet volt, amelyben modern ukrán eszközök vettek részt” – mondta a forrás a lapnak. Azt is hozzátették, nem az első alkalom volt, hogy ukrán drónok a szentpétervári területet támadták, de ezúttal az a különbség, hogy az ellenség megérezte ezeket.

A dróncsapás szerintük azt bizonyítja, hogy a szentpétervári terület katonai létesítményei az ukrán erők hatókörén belül vannak. Szentpétervár az ukrán határtól légvonalban 860 kilométerre van.


Az orosz védelmi minisztérium azt állítja hogy egy ukrán drónt lelőttek Szentpétervárnál körülvevő a kora reggeli órákban.

Több orosz Telegram-csatorna arról számolt be, hogy az egyik drónt az olajterminál felett lőtték le a Finn-öbölben. A drón a becsapódáskor felrobbant és tüzet okozott.

Az orosz utánpótlásra több csapást is mértek az ukránok mélyen Oroszországon belül az elmúlt időszakban. Januárban a jelentések szerint több drón támadt olajraktárakat és energiaszolgáltatókat Orjol területen, de robbanásokról számoltak be az Ural melletti Nyizsnyij Tagil város külterületén egy olajraktár melletti vasúti pályán is.

Nyitókép: Getty Images/Bloomberg/Andrey Rudakov

#Külföld#oroszország#szentpétervár#dróntámadás#orosz-ukrán háború#drón#olajterminál

Címlapról ajánljuk