Külföld

„Örülök, hogy az ebédlőasztalon hagytuk a végrendeleteinket” – kamaszok mentették meg a házaspárt

rtl.hurtl.hu

2024. január 19. 15:43

Január harmadikán Belinda és Robert Stone barbadosi nyaralásukat töltötték, amikor a dagály miatt nem tudtak a partra úszni. Úgy érezték, itt a vég.

Két fiatal tinédzser lány – akik közül az egyik arról álmodik, hogy az olimpián fog egy nap úszni – a veszélyes dagály ellenére gondolkodás nélkül egy házaspár után vetette magát, hogy megmentsék őket a vízbe fulladástól a barbadosi tengerparton, írta meg a New York Post.

A 14 éves Emma Bassermann és a 13 éves Zoe Ireland-Meklensek megmentették Belinda és Robert Stone életét – utóbbi körülbelül kétszer akkora volt, mint a lányok. A kanadai tinédzserek azután lendültek akcióba, miután meghallották, hogy Belinda segítségért kiált a tengerparton, ahol akkor még nem volt szolgálatban életmentő.

A hatvanas éveikben járó londoniak – akik mindketten erős úszóknak tartják magukat – a környéken nyaraltak, és nem vették észre, hogy a strandnak ez a területe a dagályjelenségeiről ismert. Békésen lebegtek a vízben, amikor egy veszélyes dagályhullámba kerültek.

Belinda megpróbált az áramlattal szemben visszaúszni a partra, de hamarosan rájött, hogy férje nem tartja a lépést, és messze lemaradt. A 64 éves nő továbbra is a tengerpart felé úszott abban a reményben, hogy segítséget kap, miközben kiabál.

Néhány percnyi kiabálás után már a legrosszabbra gondolt. A Washington Postnak úgy fogalmazott, „örülök, hogy az ebédlőasztalon hagytuk a végrendeleteinket”.

Nyaralásuk azonban nem végződött tragédiával, hiszen Bassermann és Ireland-Meklensek felfigyeltek a kiabálásra és 25 méterről észrevették, majd átúszták a brit nőhöz, hogy segítségére siessenek.

A két montreali tinédzser felsegítette Belindát a bodyboardjukra, ami egy szörfdeszkához hasonló sporteszköz. Amint Belindát kijuttatták a partra, a két lány azonnal visszament a vízbe, még Belinda figyelmeztetése ellenére is. 

A lányok 50 métert úszva megragadták a 68 éves Robertet, és a deszkájukkal biztonságos helyre húzták, miközben megnyugtatták, hogy a felesége jól van. A tapasztalataik ellenére a tinik elismerték, hogy a második út fárasztó volt, mivel az áramlat folyamatosan visszarántotta őket, nehezítve a férj kimentését.

A házaspárt lenyűgözte a lányok nyugalma és tudása.

Tényleg olyanok voltak, mint egy angyalpár azon a tengerparton.

– nyilatkozta Belinda a Washington Postnak.

A Quebeci Életmentő Társaság azt tervezi, hogy kitünteti a lányokat hősies tettükért, akárcsak Ireland-Meklensek iskolája.

Ajánló: Napokig volt egy sziklarepedés foglya, mire kiáltásait meghallották
Elsodort a dagály két gyereket a partról, mindketten életüket vesztették

Nyitókép: Getty Images / wisely

#Külföld#nyaralás#úszás#dagály#veszély#házaspár#tinédzser

Címlapról ajánljuk