Külföld

Kocsis Máté nácizva ment neki Daniel Freund német EP-képviselőnek

rtl.hurtl.hu

2024. január 18. 6:09

Új szintre létett a brüsszeli szócsata.

Kocsis Máté nációs üzenettel kelt ki Daniel Freund német EP-képviselő ellen, szúrta ki a 24.hu.

Daniel Freund német képviselő közölte: »a Magyarországnak járó 10 milliárd eurós uniós pénz feloldását meg fogják támadni.« Ismerjük ezt a reflexet egyes németektől: kisebb ország véleménye nem tetszik, meg fogják valahogy támadni. Igen, náci tempó

– posztolta a Fidesz frakcióvezetője.

 

Mint arról tegnap beszámoltunk, Ursula von der Leyen az Európai Parlament plenáris szerdai ülésén, kijelentette: noha az igazságszolgáltatás reformjáról szóló új törvény elfogadásával Magyarország teljesítette a kohéziós alapok lehívásának feltételeit, további aggályok miatt mintegy 20 milliárd euró marad mindaddig befagyasztva, amíg a magyar kormány nem teljesíti az összes szükséges feltételt.

A 24.hu emlékeztet rá: Daniel Freund német képviselő mindeközben azt mondta, szerinte Magyarország valójában nem teljesítette az elvárásokat, amelyekért cserébe fel lehetett szabadítani a költségvetés nem befagyasztott részét. „Találkozunk a bíróságon” – közölte Freund, utalva arra, hogy emiatt be szeretnék perelni a bizottságot. 

Kocsis Máté erre reagált a nácizós posztjában.

Korábban Daniel Freund fotóalbumot csinált arról, hogy milyen autokratákkal találkozott 2023-ban Orbán Viktor és Szijjártó Péter:

 

Nyitókép: MTI/Katona Tibor

#Külföld#daniel freund#kocsis máté#brüsszel#ursula von der leyen#nácizás

Címlapról ajánljuk