Külföld

Újabb rakéta- és dróntámadások érték Ukrajnát

rtl.hurtl.hu

2024. január 13. 13:01

A 40 támadóeszközből 28-at tudtak hatástalanítani. Áldozatokról egyelőre nincs hír.

Ismét orosz rakéta- és dróntámadás-sorozat érte Ukrajnát szombatra virradóra – jelentette az ukrán légierő az MTI szerint.

A legkevesebb öt ukrajnai régióra kilőtt 40 rakétából és drónból az ukrán légvédelem nyolcat megsemmisített, és több mint 20 célt tévesztett az „elektronikai ellenintézkedéseknek” köszönhetően – áll a jelentésben. A lelőtt rakétát roncsai több épületben, köztük lakóházakban, károkat okoztak. Áldozatokról nem szól a jelentés.

Az ukrán légvédelem szerint az oroszok a hangsebesség többszörösével repülő, Kinzsal típusú hiperszonikus rakétákat is bevetettek, amelyeket nagyon nehéz elfogni. Az észak-ukrajnai Csernyihiv területi rendőrség fotót tett közzé egy hatalmas kráterről, amelyet egy lelőtt rakéta roncsai okoztak.

Az elmúlt hetekben egyre intenzívebben támadta Oroszország Ukrajnát, miközben a 2023-as év állóháborút hozott:


Nyitókép: Orosz rakétatámadás nyomán keletkezett tüzet fékeznek meg tűzoltók egy kijevi lakóépületben január 2-án. Vitalij Klicsko kijevi polgármester közölte, hogy az ukrán fővárosra mért intenzív rakétatámadásban legkevesebb tíz ember megsebesült – Fotó: Szerhij Dolzsenko/MTI/EPA

#Külföld#ukrajna#drón#támadás#orosz-ukrán háború#háború

Címlapról ajánljuk