Külföld

Mínusz 45 fokos hideget várnak az Egyesült Államokban

rtl.hurtl.hu

2024. január 13. 5:23

A hatóságok arra figyelmeztettek mindenkit, hogy a szél 10 percen belül is fagyási sérüléseket okozhat.

Jeges szelet és heves havazást hozott az a téli vihar, amely az Egyesül Államok nagy részén érezteti a hatását – írta a BBC.  

A hétvégére sarkvidéki lehűlést jósolnak a meteorológusok, a hőmérséklet egyes területeken mínusz 45 fokos is lehet. Az országban több helyen gondot okoz a a havazás, kétszázezer ember pedig áram nélkül maradt. 

A helyi meteorológiai szolgálat szinte minden államban riasztást adott ki, amely több mint 70 millió embert érint. A szélsőséges időjárás miatt több mint kétezer járatot kellett törölni, a hatóságok pedig arra figyelmeztettek mindenkit, hogy a hideg szél 10 percen belül is fagyási sérüléseket okozhat.

A rendkívüli időjárás megzavarta az elnökválasztási kampányt is, Donald Trump volt elnök például a négy eseményéből hármat lemondott, de Nikki Haley és Ron DeSantis sem vett részt több tervezett rendezvényén. 

Az előrejelzések szerint szombaton még több havazás várható, később pedig Kelet-Kanada felé halad a vihar. Az ország nyugati részén már most is mínusz 50 fok körüli a hőmérséklet.

Nyitókép: Chip Somodevilla/Getty Images

 

 

#Külföld#egyesült államok#Időjárás#hideg#fagy#hőmérséklet

Címlapról ajánljuk