Külföld

Szinte bejárható a Hamász kórház alatti alagútja az izraeli hadsereg videóján

rtl.hurtl.hu

2024. január 7. 8:52

Így festenek a gázai Al-Sifa kórház alatt fúrt járatok.

Az izraeli hadsereg (IDF) azt állítja, hogy „befejezte a Hamász parancsnoki struktúrájának felszámolását" a Gázai övezet északi részén, írja a BBC.

Daniel Hagari, az IDF szóvivője újságíróknak elmondta, hogy a palesztin fegyveresek már csak szórványosan és „parancsnokok nélkül" tevékenykednek a térségben. Hagari szerint az izraeli hadsereg 8000 fegyveressel végzett Gáza északi részén. Elmondta azt is, hogy  az Izraeli Védelmi Erők most a Hamász felszámolására összpontosítanak Gáza déli és középső részén.

A 444 emlékeztet rá: nem sokkal a bejelentés előtt az IDF közzétett egy videót, amelyen 360°-os technika segítségével mutatják be a Hamász egyik alagútját. A felvétel a leirat szerint az Al-Sifa kórház alatt fúrt járatokat mutatja be.


Mint arról beszámoltunk, tavaly novemberben az izraeli hadsereg megrohamozta a gázai al-Sifát, az övezet legnagyobb kórházát. Az Egyesült Államok korábbi értesülése szerint a Hamásznak a kórház alatt volt bázisa, a terrorszervezet ugyanakkor tagadta, hogy az egészségügyi intézmények alól irányítanák hadműveleteiket.

Nyitókép: YouTube

#Külföld#izraeli-palesztin háború#Hamász#alagút#izraeli hadsereg#gáza

Címlapról ajánljuk