Külföld

Putyin: Oroszország sosem fog meghátrálni

rtl.hurtl.hu

2023. december 31. 15:52

Újévi köszöntőt mondott Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök kijelentette, semmi sem képes megosztani az orosz népet, 2024-et pedig a családok éve lesz.

Oroszország képes a legnehezebb feladatokkal is megbirkózni és sosem fog meghátrálni – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök vasárnap újévi beszédében, az MTI tudósítása szerint. Hangsúlyozta: semmi sem képes megosztani az orosz népet.

„Nem egyszer bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk a legnehezebb feladatokkal megbirkózni, és sosem hátrálunk meg, mert nincs olyan erő, amely képes lenne megosztani minket, elfelejtetni velünk ősapáink emlékét és hitét, vagy megtorpantani fejlődésünket” – húzta alá az orosz elnök.

Felidézte, hogy 2023-ban Oroszország határozottan megvédte érdekeit és értékeit – írta az MTI.

„Mi egy ország vagyunk, egy nagy család. Szavatoljuk hazánk biztos fejlődését, állampolgáraink jólétét és még erősebbé fogunk válni. Együtt vagyunk. És ez Oroszország jövőjének legmegbízhatóbb záloga” – mondta Putyin újévi jókívánságaival zárva beszédét hozzátéve, hogy 2024 a családok éve lesz Oroszországban.

Nyitókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök a Független Államok Közösségéhez tartozó országok informális csúcstalálkozója alkalmából adott ünnepi koncertet hallgatja Szentpéterváron 2023. december 26-án. Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat

#Külföld#vlagyimir putyin#újévi köszöntő

Címlapról ajánljuk