Külföld

Kivételes tehetség volt az a 15 éves szörfös, akit cápa ölt meg Ausztrália partjainál

rtl.hurtl.hu

2023. december 29. 7:42

Egy 15 éves fiú volt az a szörfös, akit cápa ölt meg Dél-Ausztrália partjainál. 

Kivételes tehetségként emlékeztek pénteken arra a 15 éves fiúra, aki egy nappal korábban ölt meg egy cápa Dél-Ausztrália partjainál. Khai Cowley-ra feltehetően egy fehér cápa támadt rá a Yorke-félszigeten lévő Innes Nemzeti Parkban lévő Ethel Beach közelében.

Khai Cowley a Seaview Road Board Riders nevű szörfklub közlése szerint harmadik generációs klubtag volt, szintén díjnyertes szörfös nagyapja és nagybátyja példáját követve lépett be a klubba. A 15 éves fiút „kiemelkedő tehetségként” jellemezték. Családja „nagyon ismert a szörfös közösségben” – mondta el egy helyi lakos. 


A területen általában ritkaságnak számítanak a cápatámadások, de idén már három embert öltek meg a ragadozók: a két másik áldozat holttestét, akikre szintén szörfözés közben támadt rá cápa, nem találták meg.

Khai Cowley-t a lábán harapta meg a cápa, és egy helyi férfi segített neki kievezni – mondta el az Advertiser című ausztrál lapnak egy helyi lakos. „A cápa körülöttük körözött, ahogy a fickó kihúzta a vízből a fiút. Nagyon sok vér volt. Kihozta a partra, de azt hiszem, akkor már túl késő volt”.

#Külföld#cápa#cápatámadás#szörf#szörfös#ausztrália

Címlapról ajánljuk