Külföld

Elengedte a rendőrség a mexikói falusiakat, akik megölték egy drogkartell tíz bérgyilkosát

rtl.hurtl.hu

2023. december 28. 20:35

Fenyegették, zsarolták a helybélieket, akik megutnák.

Nem emel vádat a mexikói ügyészség azon falusiak ellen, akik pár hete megölték egy drogkartell tíz bérgyilkosát a Mexikóvárostól mintegy 140 kilométerre található Texcapillában. A helyi lakókat folyamatosan fenyegette a magát Familia Michoacanának nevező drogkartell, ebből lett elegük a földművelőknek.

A falu környékén most a mexikói nemzeti gárda járőrözik, mert tartani lehet a kartell bosszújától. A településről így is eltűnt 14 ember, köztük gyerekek a konfrontáció óta.

A bandatagok védelmi pénzt szedtek a faluban található üzletek tulajdonosaitól, majd rászálltak a gazdákra is, akiktől pénzt követeltek minden általuk megművelt négyzetméternyi föld után. Az idei rossz aratást követően a falusiak úgy döntöttek, hogy újratárgyalnák a feltételeket a bandával, így közölték, hogy nem fizetik ki azt a pénzt, amit követeltek tőlük, írja a BBC.

Korábban arról írtunk: a drogkartellek tagjai egy focipályán csaptak össze a civilekkel, ahová a bűnözők kényszerítették őket, és ahol rájuk is lőttek. Az összecsapásban 10 bandatag, köztük a csapat vezére, El Payaso (a Bohóc) és négy falusi vesztette életét, további hét helyi megsebesült.

A brutális tömegverekedésről készült megrázó videót alább lehet megnézni:


Nyitókép: YouTube

#Külföld#mexikó#kartell#banda#falu#földműves#bérgyilkos#focipálya#ügyészség

Címlapról ajánljuk