Külföld

Több mint 800 sérült karácsonyi tortát szállított ki ez az áruház

rtl.hurtl.hu

2023. december 27. 13:33

Az áruházlánc ügyvezető igazgatója megbánását fejezte ki és elnézést kért, miután több száz sérült karácsonyi tortát szállítottak ki a vásárlókhoz.

Bocsánatot kért a vásárlóktól egy japán luxusáruház, miután több mint 800 darab sérült karácsonyi süteményt szállított ki – írja a BBC.

A brit közszolgálati televízió szerint a Takashimaya nevű multinacionális áruházlánc Japánban található boltja karácsony előtt mintegy 2900 epres süteményt szállított ki, ebből 807 darab sérülten érkezett meg. A dühös vásárlók a közösségi médiában adtak hangot nemtetszésüknek, és fotókat is megosztottak az összeesett, elrontott tortákról.

A sütemények darabja egyébként 5400 japán jenbe, azaz nagyjából 13 ezer forintba került. A történtek után belső vizsgálatot indítottak, ebből azonban nem derült ki, hogy a sütemények miért érkeztek ki úgy, ahogy.


A cukrászüzem ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatóján megbánását fejezte ki és elnézést kért a történtekért. Szerdán közölte, hogy a süteményeket egy Saitama városában működő cukrászüzemben készítették és fagyasztották le, a szállítást ugyanakkor egy másik cég végezte. Azt mondták, a jövőben erősítik kapcsolataikat üzleti partnereikkel, hogy még egyszer ne forduljon elő ilyesmi.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Külföld#japán#karácsonyi süti#karácsony#sérült#torta#sütemény

Címlapról ajánljuk