Külföld

Orbán Viktort idézte Donald Trump, aki szerint Kim Dzsongun is nagyon kedves

rtl.hurtl.hu

2023. december 17. 12:26

Egy Vlagyimir Putyintól származó idézettel támadta riválisát a politikai visszatérésre készülő Donald Trump.

Egy Vlagyimir Putyintól származó idézettel támadta riválisát a politikai visszatérésre készülő Donald Trump korábbi amerikai elnök. Szombati, New Hampshire államban mondott beszédében a Politico tudósítása szerint úgy fogalmazott:

Még Vlagyimir Putyin is (…) azt mondja, hogy Biden – és ez idézet – politikai indíttatású üldözése politikai riválisa ellen nagyon jó Oroszországnak, mert megmutatja az amerikai politikai rendszer rothadtságát.

Trump ellen több eljárás is folyamatban van az elnöksége idején, illetve a 2020-as, elvesztett választás után elkövetett visszaélésekkel kapcsolatban. Ezeket politikai alapú üldöztetésnek próbálja beállítani, a jelenlegi elnököt, Joe Bident pedig autokrata vezetőnek.

A beszédben Trump idézte Orbán Viktort is: 

Orbán Viktor, Magyarország nagyra becsült miniszterelnöke azt mondta, hogy Trump az az ember, aki megmentheti a nyugati világot.

A magyar kormányfő idén augusztus végén, a Tucker Carlsonnak adott interjúban fogalmazott úgy, hogy „Trump az, aki megmentheti a nyugati világot és talán az egész emberiséget”, mert szerinte a korábbi elnök visszatérése esetén azonnal béke lenne Ukrajnában.

Donald Trump tudta még ezt is fokozni, amikor a beszédében Észak-Korea diktátorát, Kim Dzsongunt „nagyon kedvesnek” nevezte. „Ő nem annyira kedveli ezt a kormányt, de engem igen” – mondta Trump, aki 2019-ben, első amerikai elnökként találkozott észak-koreai vezetővel Szingapúrban.

Az Egyesült Államok kiszakította magát az ideológiák és a politikai korrektség fogságából – így értékelte Orbán Viktor 2016-ban, hogy Donald Trumpot választották az Egyesült Államok elnökének. Itt felelevenítheti:


Nyitókép: Sean M. Haffey/Getty Images

#Külföld#donald trump#orbán viktor#kim dzsongun#amerikai egyesült államok#joe biden

Címlapról ajánljuk