Külföld

„Biztos voltam benne, hogy meghalt” – túlélte egy négyhónapos csecsemő, hogy tornádó kapta fel

rtl.hurtl.hu

2023. december 15. 7:20

Az amerikai kisgyerek a bölcsőjében aludt, amikor a család házát leromboló tornádó felkapta, és magával vitte. Egy kidőlt fán találták meg. 

Túlélte egy négy hónapos csecsemő, hogy tornádó ragadta magával az amerikai Tennessee államban. A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a csecsemő a család Clarksville városában lévő házában aludt, amikor a tornádó felszakította az épület tetejét, felkapta a bölcsőt, benne az alvó gyerekkel, majd romhalmazzá változtatta a házat.

A négy hónapos kisgyerek édesanyja, Sydney Moore a WSMV televíziónak elmondta, hogy az egyik hálószobában volt egyéves fiával, amikor meghallott a szél zúgását. Ekkor gyorsan ráugrott gyermekére, hogy a testével védje, és a következő pillanatban a falak rájuk omlottak.

Közben a nappaliban a barátja, a kisfiú apja látta, ahogy a tornádó leszakítja a ház tetejét, majd felkapja a bölcsőt, benne a négyhónapos csecsemővel. A férfi megpróbált visszatartani, de mindkettőjüket felkapta a forgószél.

Sydney Moore elmondta, biztos volt benne, hogy a kisgyerek nem élte túl a tornádó pusztítását:

Biztos voltam benne, hogy meghalt, és soha nem találjuk meg. De istennek hála, itt van.

Az anyuka elmondása szerint tíz percen át keresték teljesen kétségbeesve a kicsit, mire rábukkantak. Egy kidőlt fán feküdt, az esőben, élve. 

A tornádót végül mindannyian megúszták nagyrészt karcolásokkal és horzsolásokkal, Moore barátjának pedig a karja tört el. A házuk viszont teljesen megsemmisült, és mindenük odalett.

Európában is egyre több a tornádó

Az Egyesült Államokban megszokottnak számítanak a tornádók, de Európában ritkaságnak. De idén több európai országban is lecsaptak a veszedelmes forgszelek. Július végén Kaposváron volt egy:

De volt tornádó Svácjban is:

Augusztusban pedig Szlovéniában pusztított tornádó, jelentős károkat okozva:

Nyitókép: WSMV

 

#Külföld#tornádó#csecsemő#gyerek#túlélte#egyesült államok#Tennessee

Címlapról ajánljuk