Külföld

Fotóalbum készült arról, hogy milyen autokratákkal találkozott idén Orbán és Szijjártó

rtl.hurtl.hu

2023. december 13. 13:38

A fotóalbumot Daniel Freund német zöldpárti EP-képviselő készítette, majd elküldte az Európai Tanács elnökének az e heti csúcstalálkozó előtt.

Fotóalbumot csinált Daniel Freund német zöldpárti EP-képviselő arról, hogy milyen autokratákkal találkozott idén Orbán Viktor és Szijjártó Péter. A magyar kormánnyal szemben régóta kritikus politikus az Európai Tanács elnökének, Charles Michelnek küldte el a szimbolikus ajándékot az e heti kulcsfontosságú brüsszeli csúcstalálkozó előtt – írja a Guardian.

A fotóalbumban olyan képek szerepelnek, amelyeken a magyar miniszterelnök és külügyminisztere látható tekintélyelvű vezetők társaságában. Az egyiken például Orbán és Vlagyimir Putyin orosz elnök híres pekingi kézfogása, míg egy másikon Szijjártó és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter találkozója látható, de Donald Trump volt amerikai elnök és Recep Tayyip Erdogan, Törökország vezetője sem maradhatott ki az albumból.

Orbán és Putyin kézfogásával az RTL Híradója is foglalkozott:


Freund egy karácsonyi videót is készített az ajándékból, mely „A közelgő magyar tanácselnökség különleges pillanatai” címet viseli. A német EP-képviselő ezzel arra utalt, hogy Magyarország fogja betölteni az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét 2024 második félévében.


Nyitókép: Daniel Freund / YouTube

 

#Külföld#daniel freund#fotóalbum#fotók#orbán viktor#szijjáró péter#vlagyimir putyin#Szergej Lavrov#donald trump#Recep Tayyip Erdogan#autokrata#ep-képviselő

Címlapról ajánljuk