Külföld

Külön szárnyat nyitottak a börtönben a gyújtogatóknak, aztán kiderült, hogy pont ott nincs tűzvédelmi rendszer

rtl.hurtl.hu

2023. december 8. 16:00

Gyorsan be is zárták az újonnan megnyitott szárnyat, nehogy megtörténjen az, aminek egy ilyen helyzetben meg kell történnie.

Külön szárnyat nyitottak a New Yorkban található Rikers-szigeti börtönnek, ahol azokat a fogvatartottakat tartották volna, akik a gyanú szerint gyújtogattak a börtönben. A Gothamist szerint azonban ez a szárny csak egy napig volt nyitva.

Közvetlenül a nyitás után kiderült ugyanis, hogy a gyújtogatóknak szánt épületrészben nincs tűzvédelmi rendszer, 

tehát ha valaki itt állna neki gyújtogatni, abból sokkal könnyebben lehet óriási baj, mintha a börtön más részeiben tenné.

Ez egy jelentésből derült ki, amelyet csütörtökön nyújtottak be egy New York City-ben található szövetségi bíróságot. A börtön üzemeltetői még 2015-ben kötöttek egyezséget a bírósággal, hogy lépéseket tesznek a börtönön belüli erőszak felszámolására: emiatt kerülnek ki időről-időre az intézmény működéséről szóló dokumentumok.

A büntetésvégrehajtási hatóság szóvivője arról beszélt, hogy az épületrészben volt elég vízcsap ahhoz, hogy a városi szabályzatoknak eleget tegyenek, azt azonban ő is bevallotta, hogy nem minden cellában. A nyomozás vezetője a bírósági egyezség alapján nem szólalhat meg nyilvánosan a november első felében történt ügyről.

Nyitókép: John Moore / Getty Images

#Külföld#new york#börtön#tűz#szárny#elítélt#gyújtogató

Címlapról ajánljuk