Külföld

Összefogott a zaklató férfi három exe, sikeresen börtönbe juttatták

rtl.hurtl.hu

2023. december 5. 17:50

Ugyanúgy zaklatta a három nőt a férfi, végül a bíróság előtt kellett felelnie.

Két és fél év börtönre ítélték a brit Riagain Grangert, miután három nőt is hasonló módon zaklatott. A férfi módszeréről első exe számolt be a Metro lapjain: arról írt: szakításuk után a srác folyamatosan üzenetekkel, hívásokkal bombázta, hamis Facebook-profilokat készített, és az egyetemi szállására is betört.

A rendőrök ekkor csak figyelmeztették a férfit, aki nem hagyott fel a zaklatással. A nő családja próbálta leállítani a férfit, de ez sem sikerült. Végül Granger nem is állt le, csak áldozatot váltott: új párkapcsolata lett, újra szakítottak vele, és a következő nőt is hasonló módon, kérlelhetetlenül vegzálta.

Ezt még rajtuk kívül egy nővel játszotta el, aki szintén feljelentést tett a rendőrségen, amelynek hatására a férfit végül letartóztatták. Azonban a két másik ex vallomása is kellett ahhoz a bíróságon, hogy a férfi végre rácsok mögé kerüljön.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#zaklatás#ex#börtön#férfi#telefon#üzenet

Címlapról ajánljuk