Külföld

Legalább ötvenen meghaltak egy izraeli légicsapásban a palesztin hírügynökség szerint

rtl.hurtl.hu

2023. december 4. 16:58

A palesztin hírügynökség szerint legalább ötvenen meghaltak, amikor izraeli légicsapás ért két iskolát Gázában, amely kitelepített embereknek nyújtott menedéket.

Hétfőn izraeli légicsapás ért két iskolát a Gáza övezet északi részén, amely otthonukat elhagyni kényszerülő palesztinoknak nyújtott menedéket, a támadásban legalább ötvenen meghaltak – közölte a WAFA palesztin hírügynökség alapján a Reuters.

A támadásra a jelentések szerint az izraeli déli offenzíva közben került sor. A csapás egy Daraj nevű negyedet ért Gázavárosban, ám a támadást eddig nem hitelesítették. Az izraeli hadsereg szóvivője pedig azt mondta, hogy vizsgálják a jelentéseket.

A nap folyamán korábban Izrael felszólította a palesztinokat, hogy hagyják el a déli területen fekvő Hán Júnisz egyes részeit, amely a csapások egyik célpontjává vált. A lakosok azonban azt mondták a Reutersnek, hogy azok a területek is tűz alá kerültek, ahová utasították őket. Gázai egészségügyi források legfrissebb közlése szerint a halálos áldozatok száma 15 899-re nőtt, a sebesületeké pedig 42 ezerre a harcok kirobbanása óta, több ezer embert pedig eltűntként tartanak nyilván.

Megrekedtek a tűzszünet folytatásáról szóló tárgyalások Izrael és a Hamász terrorszervezet között. A harcok újra megindultak, erről az RTL Híradója is beszámolt:


Nyitókép (illusztráció): Alexander Ermochenko / Reuters

 

#Külföld#izrael#gáza#Hamász#légicsapás#izraeli hadsereg#palesztinok

Címlapról ajánljuk