Külföld

Durva dolog derült ki a család százéves, kedvelt kerti díszéről

rtl.hurtl.hu

2023. december 3. 18:17

Az idős házaspár számára „olyan érzés volt, mint elveszíteni egy barátot”, amikor a szakemberek felrobbantották a kerti díszt.

Kiderült Jeffrey Edwards és felesége kertjében álló, százéves, szeretett kerti díszről, hogy valójában egy élesített bomba, amit nagyon nem kéne a kertben tárolni. A férfi Facebookon osztott meg fotókat az eszköz hatástalanításáról.

Azt írta: „izgalom az otthonunkban, épp karácsonykor!” Ezután megköszönte a hatóságoknak, a rendőrség, és a tűzoltóság tagjainak, hogy biztonságban elvitték, és detonálták az eszközt. A BBC arról, ír, hogy az idős házáspár számára „olyan érzés volt, mint elveszíteni egy barátot”, amikor a szakemberek felrobbantották.

A brit védelmi minisztérium szerint a Milford Haven községben talált eszköz 29 kilós volt, és egy tengeri bomba, vagy rakéta után maradhatott ott. A rendőrség szerdán jött rá a dologra, és gyorsan intézkedtek is az ügyében.

Az idős férfi felidézte, hogy régen a haditengerészet hajói egy itteni öbölben lőgyakorlatoztak, valószínűleg miattuk kerülhetett ide a bomba.

Nyitókép: Facebook

#Külföld#bomba#kert#dísz#haditengerészet#robbanás

Címlapról ajánljuk