Külföld

Videón a brutális vihar, amely a Fekete-tenger partján csapott le több országra is

rtl.hurtl.hu

2023. november 28. 8:37

Óriási szél, csapadék és több méteres hullámok pusztítottak.

Óránként 140 kilométer/órás széllel csapott le a vihar Oroszország déli részére, valamint Ukrajnára, Grúziára és Bulgáriára – írta a BBC.

Az áramkimaradások Oroszországban legalább kétmillió embert érintettek, a Fekete-tenger partján pedig 9 méteres hullámokat figyeltek meg. 

Bulgáriában a tél viharos beköszöntével százezrek maradtak áramszolgáltatás nélkül, a hétvégi heves havazások és széllökések következtében megsérült vezetékeket életveszély miatt nem lehetetett gyorsan megjavítani. Számos településen az ivóvíz-szolgáltatás megszakadt, és helyenként a mobiltelefonhálózat is akadozik.

Sajtójelentések szerint a legsúlyosabban érintett térségek Bulgária északi, illetve északkeleti régiói, ahol több helyen is fenntartották az előző nap elrendelt veszélyhelyzetet. Az érintett régiókban iskolai szünetet hirdettek.


Az interneten keringő felvételeken az látható, hogy Szocsi városát óriási hullámok érték el, de a régióban máshol is jelentős áradások voltak.

A kedd reggeli információk szerint kedd reggelre javult a helyzet, a krasznodari régióban teljesen helyreállt az áramellátás, az Ukrajnától elcsatolt Krímben pedig a távfűtés.

Nyitókép: Muhittin Sandikci/Anadolu/Getty Images

#Külföld#vihar#oroszország#hóvihar#szél#áradás

Címlapról ajánljuk