Külföld

Orbánt méltatta Donald Trump, majd összekeverte Obamát Bidennel

rtl.hurtl.hu

2023. november 12. 12:10

Donald Trump egy kampánygyűlésen „nagyon erős vezetőnek” nevezte Orbán Viktort. Noha most eltalálta, ki Magyarország vezetője, saját országa esetében nem járt sikerrel.

Donald Trump egy New Hampshire-i kampánygyűlésen dicsérte Orbán Viktort, majd sikeresen összekeverte Joe Biden elnököt és demokrata párti elődjét, Barack Obamát – írja az ABC News.

Az egykori amerikai elnök beszédében szombaton, szimpatizánsai előtt azt mondta, hogy világ biztonságosabb lesz, ha 2024-ben újraválasztják. Majd azt állította, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök felszólította Obamát, hogy mondjon le elnöki tisztségéről, amivel helyreállhat a béke a glóbuszon. A beszéd vonatkozó részlete alább megtekinthető:

„Magyarország vezetője nagyon erős saját országában és azon kívül” – mondta Trump, majd hozzátette: Orbánt sok európai országban nem szeretik, mert nem engedte, hogy „emberek milliói szállják meg az országát”. Trump ezután arról beszélt, hogy két hete interjút készítettek Orbánnal – nem tudni, miféle interjúra gondolt –, melyben 

állítása szerint azt kérdezték a magyar kormányfőtől, hogy „mit tanácsolna Obama elnöknek”.

Majd így idézett Orbántól: „nagyon egyszerű, azonnal le kellene mondania, és ki kéne cserélni Trump elnökkel, aki biztonságban tartotta a világot”. Trump egyébként nemrégiben hasonlóan furcsa kijelentést tett egy másik kampányrendezvényen, amikor azt mondta, hogy Orbán Viktor Törökország vezetője.

Az Egyesült Államok kiszakította magát az ideológiák és a politikai korrektség fogságából – így értékelte Orbán Viktor 2016-ban, hogy Donald Trumpot választották az Egyesült Államok elnökének. „Micsoda remek hír!” – gratulált az elsők között a magyar miniszterelnök, erről hét éve az RTL Híradója is beszámolt.

Nyitókép: Brian Snyder / Reuters

 

#Külföld#donald trump#orbán viktor#barack obama#joe biden#amerikai elnökválasztás#kampány

Címlapról ajánljuk