Külföld

Szórakozásból lőtt agyon egy buszon alvó férfit a 17 éves gyilkos

rtl.hurtl.hu

2023. november 8. 19:08

Az áldozat semmivel nem provokálta az elkövetőt, semmilyen interakció nem volt közöttük.

Feladta magát a rendőrségen az a 17 éves fiú, aki egy hónappal ezelőtt megölt egy alvó utast egy buszon Seattle-ben – írja a New York Post. A rendőrség a gyilkosságot „értelmetlen kivégzésnek” minősítette.

Miguel Rivera Dominguezt, aki október 3-án lőtte agyon a 21 éves Marcel Wagnert, emberölés és lőfegyver jogtalan birtoklása miatt vonják felelősségre. A símaszkot viselő fiú negyed órája utazott a buszon, amikor jelezte leszállási szándékát, majd lövéseket adott le a buszon alvó Wagnerre. Az ügyész szerint áldozata semmivel nem provokálta Dominguezt, sőt, semmilyen interakció nem volt közöttük. A tinédzser öt lövést adott le Wagner fejére és nyakára anélkül, hogy egy szót szólt volna.

Az elkövetővel utazott a buszon egy barátja is, aki a nyomozóknak azt mondta, semmi jelét nem látta annak, hogy Dominguez le fogja lőni a számukra ismeretlen férfit. Rajtuk kívül mintegy tucatnyian utaztak a járművön, akiket sokkoltak a történtek.

A busz kameráinak felvételén látszott, hogy Wagner megölése után Dominguez két lövést adott le a busz hátsó ajtajára, majd barátjával együtt leszálltak. A nyomozók térfigyelő kamerák felvételei alapján követték a menekülésüket. Dominguez a gyilkosság után egy ifjúsági klubban átöltözött és levette a maszkját. A nyomozók a büntetlen előéletű fiút egy korábbi bejelentés alapján azonosították, amit azért tettek, mert elszökött otthonról.

Nyitókép: King County Sheriff's Office

#Külföld#amerikai egyesült államok#gyilkosság#emberölés

Címlapról ajánljuk