Külföld

Arnold Schwarzeneggert kitüntette a Los Angeles-i Holokauszt Múzeum

rtl.hurtl.hu

2023. november 7. 11:56

Az antiszemitizmus elleni fellépését ismerték el.

Arnold Schwarzenegger kitüntetést vehetett át a Los Angeles-i Holokauszt Múzeum hétfői gálaestjén: az akciósztárt a Bátorság Díjjal (Award of Courage) tüntették ki az antiszemitizmus elleni elkötelezett küzdelme elismeréseképpen, írja a Hollywood Reporter.

Beszédében az ausztriai születésű Schwarzenegger kitért rá, hogy az apja náci volt, ezért is érezte fontosnak, hogy fellépjen a gyűlölet és a kirekesztés ellen.

Nagyon is fontosnak éreztem, már csak azért is, mert egy olyan országból származom, amely nagy szerepet játszott a második világháborúban, a legkíméletlenebb nácik otthona volt. Fontosnak tartottam, hogy meggyőzzem az embereket, hogy a következő generáció másmilyen is lehet, a következő generáció változhat

– mondta Schwarzenegger.

Az akciósztár egy fiatalkori élményét is felelevenítette: kamaszként egy testépítő magazinnal tért haza, az apja azonban kikelt a kiadvány ellen, amikor megtudta, hogy a kiadója zsidó. Évekkel később, miután megnyerte a Mr. Universe címet és Amerikába hívták, Schwarzenegger felhívta az apját, hogy elmondja neki: mindezt ugyanannak az embernek köszönheti, aki azt a bizonyos testépítő lapot is kiadta, mesélte Arnold.

Nyitókép: Kevin Winter/Getty Images

#Külföld#arnold schwarzenegger#holokauszt#múzeum

Címlapról ajánljuk