Külföld

Autóval behajtott egy fegyveres férfi a hamburgi repülőtérre, a saját lányát ejtette túszul

rtl.hurtl.hu

2023. november 5. 6:35

Az egyik kapun tört át, a forgalmat leállították.

A hamburgi repülőtéren riadókészültséget rendeltek el, miután egy fegyveres férfi behajtott az egyik kapun, a forgalmat azonnal leállították, írja a Reuters. 

A rendőrség közlése szerint a férfi miután bejutott, kétszer a levegőbe lőtt. A helyi sajtó arról értesült, hogy a repülőtéren egy családi dráma bontakozott ki. A Die Welt összefoglalójára hivatkozva a Telex azt írta, hogy a férfi felesége korábban bejelentést tett a rendőrségen „egy lehetséges gyerekrablásról”.

A Bild cikke szerint a férfi egy Audiban ült a hamburgi reptér 1-es terminálja előtt, majd megindult és áttörte az északi kaput, ezután pedig a kifutóra hajtott. Meg nem erősített információk szerint két égő palackot dobott ki a járműből.

Az incidens során senki nem sérült meg, viszont a reptér forgalmát teljesen leállították, 27 járatot érint a korlátozás. A helyszínre pszichológusok és túsztárgyalók is érkeztek, igaz, arról nincs információ, hogy a férfi túszokat ejtett volna. A járműben ülő személlyel kapcsolatban vannak a rendőrök, közölték tegnap este a német hatóságok.

Frissítés

A német hatóságok vasárnap reggeli tájékoztatása szerint a fegyveres férfi a saját lányát ejtette túszul, a rendőrök jelenleg is tárgyalnak vele. A török férfi bár arra hajlandó volt, hogy szóba álljon a tárgyalókkal, de egyelőre nem hajlandó átadni a hatóságoknak a gyereket. A Reuters szerint a dráma jelenleg is tart.

Az MTI a német rendőrség közlésére hivatkozva a férfinél ismeretlen fajtájú robbanószer is lehet.

Jelenlegi ismereteink alapján a gyerek fizikailag jó állapotban van. Tárgyalóink tartják a kapcsolatot az apával

– tudatta a rendőrség.  Sandra Levgrün rendőrségi szóvivő úgy nyilatkozott, hogy a férfi nem követel pénzt, a korábbi sajtóértesüléseket megerősítve a hatóság arról tájékoztatott, hogy a túszejtést gyermekelhelyezési vita válthatta ki. Kiderült az is, hogy a férfi az egyik repülőgép alatt állt meg autójával, a helyszínen ott van a kislány édesanyja is, vele pszichológus foglalkozik.

Nyitókép: Gregor Fischer / Getty Images

 

#Külföld#autó#hamburg#behajtott#repülőtér#fegyveres#férfi

Címlapról ajánljuk