Külföld

Videón a brutális vihar, halálos áldozatot is követelt a Ciarán

rtl.hurtl.hu

2023. november 3. 7:00

Gentben meghalt egy ötéves gyerek, akire letört faág zuhant egy játszótéren.

Halálos áldozatokat is követelt a Ciarán nevű vihar Nyugat-Európában, a pusztítás mértékéről készült felvételeken jól látszik, hogy az erős szél fákat csavart ki, sok helyen pedig az áradás okozott fennakadást.


Belgiumban két ember halálát okozta az óránként gyakran több mint 100 kilométeres sebességgel tomboló vihar. Az egyik áldozatra a nyugat-belgiumi Gent belvárosában dőlt egy fa, társa lábát törte, és egyéb súlyos sérüléseket szenvedett. Szintén Gentben egy ötéves gyermek halt meg, akire letört faág zuhant egy játszótéren. Ugyanekkor egy másik gyermek is megsérült.

Az NL Times című angol nyelvű holland hírportál beszámolója szerint kidőlt fa okozta egy járókelő halálát a Hollandia keleti felében található Venray városban. Az ország középső részén fekvő Apeldoorn településen biciklisre zuhant egy fa, a sérült nőt kórházban ápolják.

A Holland Királyi Meteorológiai Intézet (KNMI) arra kérte a lakosokat, hogy csak a legszükségesebb esetben hagyják el otthonaikat. 

A vihar óriási pusztítást végzett Angliában is, ahol a BBC szerint több ezer lakás maradt áram nélkül, és több száz iskolát is bezártak. 

Nyitókép: Stuart Brock/MTI/EPA

#Külföld#vihar#ciarán#nyugat-európa#természeti katasztrófa

Címlapról ajánljuk