Külföld

Hamaszos magyar lelkész fogadta a palesztin nagykövetet a Kálvin téri templomban

rtl.hurtl.hu

2023. november 3. 9:04

A Szabadság téri Hazatérés Templomában tartott vasárnapi eseményt Ima a Szentföld békéjéért címmel hirdették meg. 

Istentiszteleten látta vendégül Hegedűs Lóránt református lelkész Fadi Elhusseini palesztin nagykövetet – írta a Népszava.

Hegedűs Loránt hozta létre korábban a Hazafias Magyarok Szövetsége nevű szervezetet, amelynek rövidítése Hamasz, azaz csak egy betű eltérés van a terrorista szervezet Hamászhoz képest.

Antiszemitának tartott megnyilvánulásai miatt Hegedűs lelkész ellen több eljárás is indult a református egyházban.

A Szabadság téri Hazatérés Templomában tartott vasárnapi eseményt Ima a Szentföld békéjéért címmel hirdették meg. A lelkész jórészt a zsidóságot és egy meg nem nevezett rabbit bírált igehirdetésében. 

A rendezvényen felszólalt Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke és parlamenti képviselője is, aki terrorállamnak nevezte Izraelt. A palesztin nagykövet, miután beszédet mondott az egybegyűlteknek, „hazug propagandával” vádolta Izraelt, és azt üzente minden magyarnak, hogy „nyisd ki a szemed, ne higgy el mindent, amit a hírekben látsz”.

A Hetek című újság arra emlékeztetett, hogy a magyar kormány és rendőrség nem engedélyezte, hogy Hamász-párti tüntetéseket tartsanak a magyar köztereken, a tüntetéstilalmat pedig a jelek szerint úgy cselezték ki, hogy istentiszteletbe csomagolták a palesztinok melletti kiállást. 

Nyitókép: Róka László/MTI

#Külföld#hamasz#Hamász#izraeli-palesztin háború#palesztina#Hegedűs Lóránt

Címlapról ajánljuk