Külföld

Letartóztatták a nőt, aki egyetlen gombás étellel három embert ölt meg

rtl.hurtl.hu

2023. november 2. 9:49

A vallomása szerint nem szándékosan ölte meg a szeretteit.

Letartóztattak egy nőt, aki három ember halálát okozó gombás ételt főzött. Az ausztráliai Victoria állam rendőrsége a gyilkos ételt főző Erin Pattersont a saját otthonában vette őrizetbe – írta a LADBible.

Patterson az év elején családi ebédet tartott, ahova meghívta több rokonát, Gail és Don Pattersont, a húgát, Erin Pattersont valamint Heather Wilkinsont és a férjét, Ian Wilkinson tiszteletest. Nem sokkal később az asztaltársaságból mindenki lebetegedett. A nő a vád szerint marhahúsból készült Wellington-bélszínt tálalt, az ételbe pedig mérgező kalapos gombák is kerültek.

A Victoria Police közleménye szerint négy embert vittek kórházba július 30-án, miután előző nap a nő lakásán rosszul lettek ebéd után. A vendégek közül egy 66 és egy 70 éves nő augusztus 4-én a kórházban elhunyt. A harmadik személy, egy 70 éves férfi augusztus 5-én halt meg.

Egy 69 éves férfit csak szeptember 23-án engedtek ki a kórházból, az ő életét sikerült megmenteni az orvosoknak.

A híradások arról nem szólnak, hogy a vendégek közül pontosan kik voltak az áldozatok. A nőt a rendőrök kihallgatták, majd a lakásában le is tartóztatták. A vallomása szerint nem szándékosan, hanem véletlenül mérgezte meg a vendégeit.

Egyébként maga az ételt főző Patterson is kórházba került az eset után, ahol májvédő készítményekkel tudták stabilizálni az állapotát. A vallomásából az is kiderült, hogy a gyerekei másnap megették a maradékot, de a gombát nem, így ők nem is lettek rosszul.

#Külföld#gomba#étel#gyilkosság#megölt#erin patterson

Címlapról ajánljuk