Külföld

Három doboz festett egeret dobtak be egy McDonald's-ba

rtl.hurtl.hu

2023. október 31. 13:36

Nyomoz a rendőrség az incidens ügyében.

Nyomozás indult az Egyesült Királyságban, miután a híradások szerint egy doboznyi festett egeret dobott be egy birminghami McDonald's-ba egy tüntető, aki azt kiabálta, hogy „szabad Palesztinát” – írja a Daily Star.

A közösségi médiában is megosztott videón látható, hogy két férfi a palesztin zászló színeire festett egerekkel teli dobozokat pakol ki egy járműből (amin hamis rendszámot tüntettek fel).

Az egyik férfi besétált a birminghami Star City McDonald's-ba, majd a padlóra dobta az egereket. A férfiak közül az egyik felkiáltott, hogy „szabad kib*szott Palesztinát”, és hogy „b*ssza meg Izrael”. A felvételen hallani a vásárlók sikoltozását. Egy későbbi videón látható, ahogy az alkalmazottak megpróbálják kivezetni az egereket az étteremből.

@woodsworld7 They placed the colors of the Palestinian flag on rats to attack McDonald's as part of a boycott against #Israel. Do these 'Free Palestine' thugs even realize how foolish they look? This is insulting to the Palestinians in #Gaza. #HamasislSIS ♬ original sound - WoodsWorld


A McDonald's szóvivője közölte, hogy tudnak az esetről, és az egerek eltávolítását követően az éttermet teljes mértékben fertőtlenítették, a kártevőirtók pedig átvizsgálták a helyszínt.

A rendőrség közleményben tudatta, hogy közterületi zaklatás miatt nyomoz, és igyekszik azonosítani és letartóztatni az elkövetőt.

Resperger István katonai szakértő a Fókuszban arról beszélt, miért hosszú és bonyolult művelet a terrorizmus elleni küzdelem, és azt is tisztázta, mit jelent az aszimetrikus hadviselés:


Nyitókép: TikTok

#Külföld#mcdonald's#egyesült királyság#birmingham#egerek#egér#palesztina#izrael#gáza#Hamász

Címlapról ajánljuk