Külföld

Összezúzta az ápolót az MR-gép

rtl.hurtl.hu

2023. október 30. 5:57

Az erős mágnessel működő gép magához rántott egy kórházi ágyat, az ápolónő pedig az MR és az ágy közé szorult. 

Súlyos sérüléseket szenvedett egy ápolónő egy kaliforniai kórházban, miután az erős mágnessel működő gép magához rántott egy mellé tolt kórházi ágyat, és a nő az ágy és a gép közé szorult – jelentette a KTVU televízió. Ainah Cervantes az eset kapcsán indított vizsgálat alatt elmondta:

Az ágy ellökött. Gyakorlatilag hátrafele futottam, ha nem teszem, az ágy eltaposott volna.

Az ágyon lévő beteg a földre esett, és nem sérült meg, Cervantes viszont beszorult az ágy és az MR-gép közé, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy műteni kellett, és a testéből ki kellett operálni két csavart – közölte a KTVU a februárban történt esetről szóló vizsgálati jelentésre hivatkozva.

A KTVU egy fényképet is közzétette, amin látni, hogy a nehéz kórházi ágy hogyan tapadt hozzá a géphez.

Az MR-gépek működését rendkívül erős mágnes biztosítja, ezért még a vizsgálóhelyiségbe sem lehet bevinni fémtárgyakat, azokat vetkőzőfülkében kell hagyni. Azoknál a pácienseknél, akiknek a szervezetében fémimplantátumok – pacemaker, csavarok, kapcsok, egyes fogszabályzók, beépített hallókészülékek, szívbillentyűk – vannak, nem lehet MR-vizsgálatot végezni, mivel a fém kölcsönhatásba lép az MR-gépben lévő mágnessel, aminek életveszélyes kockázatai vannak.

A KTVU beszámolója szerint az érintett kórházban több hibát is vétettek, ami a balesethez vezetett. A vizsgálószoba ajtaja nyitva volt, a beteg előzetes vizsgálat nélkül juthatott be a szobába, ahol nem voltak MR-szakemberek sem az eset idején, és a riasztó sem szólalt meg. Egy szakértő a televíziónak elmondta, hogy évente több ezer olyan baleset történik MR-készülékekkel az Egyesült Államokban, amiket nem jelentenek.

Korábban egy brazíliai TikTok-sztár halálát okozta, hogy a tiltás ellenére bevitte lőfegyverét a vizsgálóba.

Nyitókép: YouTube/KTVU

#Külföld#mr#mri#mr-készülék#mr-gép#kórház#kórházi ágy#baleset#egyesült államok

Címlapról ajánljuk