Eladták az oroszok Zelenszkij feleségének krími lakásátElőször államosították Olena Zelenszka lakását, majd elárverezték.
Külföld

Eladták az oroszok Zelenszkij feleségének krími lakását

rtl.hurtl.hu

2023. október 30. 21:47

Először államosították Olena Zelenszka lakását, majd elárverezték.

Árverésen eladták hétfőn Olena Zelenszka, az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij feleségének az elcsatolt Krím félszigeten lévő lakását, amelyet már ezt megelőzően államosítottak – hozta nyilvánosságra a krími „ingatlanügyi minisztérium” sajtószolgálata.

A RIA Novosztyi orosz hírportál beszámolója szerint Vlagyimir Konsztantyinov, a Krími Államtanács elnöke elmondta, hogy a bevételt elsősorban az Ukrajna elleni háború résztvevőinek és családjaiknak támogatására, ezen túlmenően pedig a félsziget városainak és régióinak fejlesztésére fordítják. A vevő 44,356 millió rubelt (166 millió forintot) fizetett érte.

A penthouse jellegű lakás – amely Olena Zelenszka nevén volt – a Krím déli partvidékén lévő Livagyija településen egy lakóparkban található, 119,5 négyzetméter alapterületű. Az ötödik emeleten helyezkedik el, erkélyéről kilátás nyílik a Fekete-tengerre, valamint a Livagyija-palotára és annak kertjére.

Zelenszkij a 2020-as vagyonnyilatkozatában feltüntette az ingatlant. Az Obozrevatyel ukrán hírportál emlékeztetett arra, hogy a házat parkolóhellyel együtt még a félsziget orosz elcsatolása és Zelenszkij elnöki kinevezése előtt, 2013-ban vásárolta meg a Zelenszkij család. Árát akkor 1,3 millió hrivnyára (akkori árfolyamon 36,8 millió forintra) becsülték.

Nyitókép: Reuters/Ritzau Scanpix/Ida Marie Odgaard

#Külföld#olena zelenszka#krím#lakás#orosz-ukrán háború#árverés

Címlapról ajánljuk