Külföld

Holtán találták az egykori katonát, aki 18 embert megölt Maine államban

rtl.hurtl.hu

2023. október 28. 6:23

A férfi feltehetően öngyilkos lett.

Holtan találták péntek este az amerikai hadsereg tartalékos katonáját, akit azzal vádolnak, hogy 18 embert megölt és 13 embert megsebesített egy lövöldözésben az Egyesült Államokban – írta a CNN.

A férfi feltehetően öngyilkos lett.

Holtán találták az egykori katonát, aki 18 embert megölt Maine államban
Fotó:  Androscoggin County Sheriff's Office/Handout/Anadolu/Getty Images

Robert Cardot egy vízeséstől nem messze találtak meg azután, hogy szerdán lövöldözni kezdett egy bowlingpályán a Maine állambeli Lewistonban. Holtteste egy újrahasznosító központ közelében feküdt. 

„Itt az ideje a gyógyulásnak” – fogalmazott Janet Mills kormányzó, aki azt mondta, hogy a helyi rendőrség találta meg a tetemet. Ezzel véget ér a két napon át tartó hajtóvadászat, amely során több százan keresték az ámokfutót, a helyieket pedig arra kérték, hogy csak indokolt esetben hagyják el otthonukat.

A 40 éves Robert Card az amerikai hadsereg lövészet oktatója volt, nyáron pszichiátriai intézetben kezelték, mert lövöldözéssel fenyegetőzött a katonai bázison, ahol dolgozott. Holttestét feltehetően azoknak a jegyzeteknek köszönhetően találták meg, amelyet a férfi a lakásán hagyott, és amelyekből sejteni lehetett, hogy öngyilkosságot követ majd el.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

Nyitókép: Fatih Aktas/Anadolu/Getty Images

#Külföld#maine#lövöldözés#ámokfutó#gyilkosság

Címlapról ajánljuk