Külföld

A Google kikapcsolta Izraelben az élő forgalomfigyelést a térképén

rtl.hurtl.hu

2023. október 24. 7:25

A Google Térképen és a Waze navigációs alkalmazásban sem látszik az aktuális forgalmi helyzet. Azt nem tudni, kinek a kérésére tették mindezt. 

A Google ideiglenesen kikapcsolta az élő forgalomfigyelés funkciót Izrael területére a Google Térképen, valamint a cég tulajdonában lévő Waze navigációs alkalmazásban, ahogy Izrael szárazföldi támadásra készül Gáza ellen – írta a CNN. Emellett kikapcsolták a Térképnek azt a funkcióját is, ami azt mutatja, hogy egyes helyeken – üzletekben, éttermekben, hivatalokban – milyen sokan vannak.  

A Google Térkép egy szóvivője közölte, hogy a lépést „a helyi közösségek biztonsága érdekében” hozták meg, hozzátéve, hogy ezt már korábban is megtették konfliktushelyzetekben. A döntés a Google egyik szóvivőjének elmondása szerint azután hozták meg, hogy megbeszéléseket folytatta regionális és helyi hatóságokkal. Azt nem közölték, hogy a lépést az izraeli hadsereg kérésére hozták-e meg.

A Google a CNN-nek nyilatkozva még jövőidőben beszélt az élő forgalomfigyelés ideiglenes kikapcsolásáról. Hétfő reggel a Google Térképén már nem volt látható a forgalmi helyzet sem az izraeli, sem pedig a gázai utakon.

A Google hasonló lépést tett Ukrajnában, miután Oroszország inváziót indított az ország ellen.

Nyitókép:A koronavírus-járvány ellen elrendelt intézkedések miatt néptelen utcán kel át egy ultraortodox zsidó férfi az izraeli Bné-Berakban a pészah ünnep kezdetének napján, 2020. április 8-án. Fotó: MTI/AP/Oded Balilty

#Külföld#izrael#gáza#google térkép#waze#forgalomfigyelés#forgalom#google

Címlapról ajánljuk