Külföld

Rituálét terveztek egy emberi koponyával, hogy gazdagok legyenek, tizenkét évre ítélték őket

rtl.hurtl.hu

2023. október 17. 12:53

Nigériában a Világbank adatai szerint tíz emberből négy szegénységben él.

Öt férfit 12 év börtönbüntetésre ítéltek Nigériában emberi koponya exhumálásáért – írta a BBC. Egy három évvel korábban eltemetett holttestet ástak ki egy muszlim temetőben. A rendőrség szeptember elején tartóztatta le a 18 és 28 év közötti férfiakat, de az orvos ellen nem emeltek vádat. 

A társaság azt tervezte, hogy a koponyát elviszik egy orvoshoz, aki egy olyan rituálét hajt majd végre vele, amely gazdaggá teszi őket. A férfiak bevallották bűnösségüket, miután elkapták őket egy táskával, amelyben benne volt a koponya. 

A Pew Research Center 2010-es jelentése szerint a dzsudzsu hit – amelyet néha voodoo-nak vagy mágiának is neveznek – meglehetősen elterjedt Nigériában, és sokan a kereszténységgel vagy az iszlámmal kombinálják.

Az ilyen hiedelmek – mint például, hogy az emberi testrészekkel végzett rituálék pénzt termelhetnek – a közelmúltban gyilkossági hullámhoz vezettek Nigériában. Gyakran kiszolgáltatott embereket, köztük gyerekeket, egyedülálló nőket és fogyatékkal élőket öltek meg. Az is gyakori, hogy a testrészeket árulják. 

Nigériában a Világbank adatai szerint 10 emberből négy szegénységben él.

Nyitókép: Benson Ibeabuchi/Bloomberg/Getty Images

#Külföld#nigéria#szegénység#koponya#rituálé#mágia#dzsudzsu

Címlapról ajánljuk