Külföld

Irán cáfolja, hogy 99 korbácsütésre ítélték volna Cristiano Ronaldót

rtl.hurtl.hu

2023. október 13. 19:35

Több beszámoló szerint is 99 korbácsütésre ítélték Cristiano Ronaldot, mert a focista megölelt egy hajadon iráni nőt, amikor szeptemberben az országban járt.

Iráni lapokra hivatkozva elterjedt a hír a nemzetközi sajtóban, hogy 99 korbácsütésre ítélték Iránban Christino Ronaldót, mert a focisztár megölelt egy hajadon iráni festőnőt. A beszámolók szerint Ronaldo ellen több iráni ügyvéd is feljelentést tett, majd egy iráni bíróság gyorsan el is ítélte a sportolót, hozzátéve, hogy egy bíró dönthet úgy is, hogy a büntetést nem kell végrehajtani rajta.

A hírek szerint a portugál focista azzal követett el bűnt, hogy egy fotó kedvéért megölelte Fatima Hamami festőnőt, akivel akkor találkozott, amikor jelenlegi klubjával egy iráni csapat ellen játszott Teheránban. A találkozóról a festőnő az Instagram-oldalán osztott meg fényképet.

Irán spanyol nagykövetsége azonban cáfolta a büntetésről szóló hírt. A nagykövetség Twitter-oldalán megjelent közlemény szerint „egy bíróság sem büntetett meg egy nemzetközi sportolót sem Iránban”. Hozzátették, hogy Ronaldo találkozása Fatima Hamamival „csodálattal töltötte el” az iráni népet, és az iráni hatóságokat is.

Nyitókép: Cristiano Ronaldo, a portugál válogatott csapatkapitánya sajtóértekezleten vesz részt a Lisszabon közelében lévő Oeirasban 2023. szeptember 6-án. MTI/EPA-LUSA/Rodrigo Antunes

#Külföld#christiano ronaldo#irán#korbácsütés#korbács#büntetés#ölelés

Címlapról ajánljuk