Külföld

Összedobták rá a pénzt, újra megnyithat a londoni vaginamúzeum

rtl.hurtl.hu

2023. október 9. 15:44

Nagyon is van támogatottsága annak, hogy a múzeum továbbra is működjön.

A jövő hónapban új kiállítással nyílik újra a világ első vaginamúzeuma Londonban, miután hónapokra bezárt, és kénytelen volt elköltözni a helyéről, írja a Guardian.

Egy nyilvános adománygyűjtő akció keretében több mint 85 ezer fontot gyűjtött össze a női szervnek szentelt múzeum, most pedig a Bethnal Green-i Poyser Streeten rendezkedhet be.

Zoe Williams kommunikációs vezető elmondta, hogy mindent vagy semmit alapon gyűjtöttek, és nem tudták, mennyire lehet sikeres a kampány, különösen a megélhetési válság idején. „Ez csodálatos” – összegezte a végeredményt. 

A földszinti galériában időszaki kiállítások lesznek láthatók, elsőként az Endometriosis: Into the Unknown, amely a betegséget övező mítoszokat és tévhiteket vizsgálja. A múzeumban kávézó és közösségi tér is létrejön, ahol rendezvényeken és műhelymunkákon vehetnek majd részt az érdeklődők.

Florence Schechter, a múzeum alapítója korábban elmondta: úgy jött a vaginamúzeum ötlete, hogy rájött, még senki nem csinált ilyet. 

Felfedeztem, hogy Izlandon van péniszmúzeum, de sehol máshol nincs ennek megfelelő vaginamúzeum, ezért úgy döntöttem, hogy létrehozok egyet,

Az izlandi péniszmúzeumról és a londoni vaginamúzeum hétköznapjairól ebben a cikkben írtunk bővebben.

Nyitókép: Horacio Villalobos / Contributor / Getty Images

#Külföld#london#vagina#vaginamúzeum#kiállítás#múzeum#nők#szerv#hüvely#női testrész#anatómia#biológia

Címlapról ajánljuk