Külföld

Videóban kérik Orbán Viktor segítségét az Izraelben ragadt romák, imaláncot alkottak a reptéren

rtl.hurtl.hu

2023. október 8. 18:03

A Hamász támadásának kezdete óta keresi a kiutat a turistacsoport 87 Izraelben rekedt tagja.

„Nagyon szeretnénk, ha főleg Magyarország miniszterelnökéhez, meg a Szijjártó külügyminiszterhez eljutna ez” – mondják YouTube-videójukban a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren vesztegelő, nagyrészt romákból álló turistacsoport tagjai, adta hírül a Roma Szeretetszolgálat honlapja.

Azt írják: „Élő Facebook-videón keresztül kérik az Izraelben rekedt csoport tagja, hogy Orbán Viktor és Szijjártó Péter mihamarabb küldjön értük repülőgépet, mert már nehezen viselik a gyerekek és a nők a kialakult helyzetet!”

Hozzátették: a Ben Gurion repülőtéren rekedt magyarok és romák közös imaláncot alkottak. A videóban azt kérik, hogy minél többen osszák meg a helyzetükről szóló híreket, hogy minél előbb hazaérhessenek.

A sajtóban először az rtl.hu számolt be arról, hogy 87 turista ragadt az országban, amelyet a Hamász terrorszervezet meglepetésszerűen támadt meg szombaton. Közben arról is lehetett hallani, hogy a turistacsoport Ceglédről érkezett, és a Hit Gyülekezetéhez is kötődik. Vasárnap Kis Grófo is segítséget kért számukra a Facebookon: kiderült, a mulatós zenész családtagjai és barátai is a kint rekedtek között vannak.

Frissítés:

A turistacsoport vezetője időközben a 24.hu-nak azt nyilatkozta: „Tegnap óta kapcsolatban vagyok az illetékes izraeli minisztériummal, a magyar kormánnyal és a konzullal is, aki nagyon sokat segít, kaptunk élelmet, kávét, innivalót, gyümölcsöt. Továbbá sok magyarországi roma segített bennünket pénzzel, ebből mindenkinek meghosszabbítottuk három nappal a biztosítását, és még enni-innivalót is tudtunk vásárolni”.


Nyitókép: YouTube / Roma Charity

#Külföld#izrael#roma#turista#orbán viktor#Videó#tel-aviv#repülőtér#Hamász

Címlapról ajánljuk