Külföld

„Szomorú vagyok, én is félek” – Kis Grófo családja is Izraelben rekedt áldatlan körülmények között

rtl.hurtl.hu

2023. október 8. 13:58

Kis Grófo a Facebookon kért segítséget követőitől. Reméli, hogy Magyarország előbb-utóbb meg tudja oldani, hogy szerettei hazajussanak.

A Facebookon kért segítséget Kis Grófo. Kiderült, az ő családtagjai, barátai is az izraeli háború helyszínén rekedtek.

Grófo vasárnap azt írta: „Nagyon szomorú vagyok😢 Segítsetek 🙏🏼 A magyarországi testvéreim, családtagjaim és barátaim kint rekedtek az Izraeli háború területén és nem tudnak hazajönni 😔 Gyerekekkel vannak és nagyon félnek a jelenlegi állapot miatt!Belegondolni is félelmetes, hogy mit élhetnek át!?”

A Borsnak a mulatós zenész azt mondta, szerettei Tel-Avivban ragadtak a repülőtéren, a szombaton kitört háború hevében. Fedél van a fejük fölött, de folyton csak a bombázások szörnyű zaját hallják, felnőttek és gyerekek egyaránt rettegnek. Grófo egyik nagybátyja és több rokona is kint van.

Olyan erős embereket hallottam összeroppanni az elmúlt nap, hogy arra szavak sincsenek. A rokonaim jelenleg az izraeli reptéren ragadtak, amit a légitársaság teljesen lezárt, egy járat sem indul hazafelé. A gyerekek vannak leginkább megrémülve, abba se tudják hagyni a sírást, hatalmas a pánik. 

Elmondta, szerettei enni-inni nem kapnak, és a földön kellett aludniuk. „Szomorú vagyok, én is félek, de bízom benne, hogy Magyarország még ma, vagy legkésőbb hétfőn megtalálja a megoldást, és hamarosan újra magamhoz tudom ölelni a szeretteimet” – tette hozzá.

Mint az rtl.hu szombaton megtudta, egy magyarországi roma turistacsoport 87 tagja vesztegel a tel-avivi repülőtéren. A turisták esti járatát törölték, és nem tudni, mikor juthatnak haza Magyarországra. Sokan nem tudnak már élelmet és vizet sem venni maguknak, mert elfogyott a pénzük. A konzulátus munkatársa azt mondta a bajbajutottaknak, hogy saját magukról kell gondoskodniuk, holott sokan már a repülőjegyüket sem tudják megvásárolni.

A Hamász szombat reggel indított meglepetésszerű támadást izraeli civilek ellen. Több ezer rakétát lőttek ki civil célpontokra a Gáza övezetből, ahova túszokat hurcoltak. A támadásoknak a legfrissebb adatok szerint 250 izraeli és 313 palesztin esett áldozatul. Helyi hírforrások szerint 500-600 is lehet a támadásokban meghalt izraeliek száma.

Az RTL Híradó beszámolója:


Nyitókép: A Hamász rakétáinak pusztítása Tel-Avivban szombat este.

 

#Külföld#kis grófo#izrael#tel-aviv#repülőtér#roma#háború

Címlapról ajánljuk