Külföld

Netanjahu bosszút esküdött a Hamász ellen

rtl.hurtl.hu

2023. október 7. 22:02

Benjámin Netanjahu bosszút esküdött a Hamász ellen, miután a palesztin radikális mozgalom fegyveresei megtámadták országát. Az izraeli miniszterelnök leszögezte: leszámolnak mindenkivel, aki bántani meri a foglyul ejtett embereket.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök „hatalmas bosszút” esküdött a Hamász ellen, miután a palesztin radikális mozgalom fegyveresei megtámadták országát – írja a Reuters.

Netanjahu a népéhez intézett rövid videóüzenetben azt mondta, a Hamász felelős a foglyok jólétéért, majd leszögezte: 

Izrael leszámol mindenkivel, aki bántja őket.

Mint arról beszámoltunk, az Irán támogatását élvező, a Gáza övezetet irányító Hamász iszlamista szervezet fegyveresei összehangolt, meglepetésszerű akcióba kezdtek szombaton, a szárazföldi támadással párhuzamosan több ezer rakétát lőttek ki Izraelre. A helyi mentőszolgálat szombat esti közlése szerint

már legkevesebb kétszáz izraeli meghalt a támadásokban, 1100-an pedig megsérültek, valamint több tucatnyi embert elraboltak és túszul ejtettek.

Izrael teljes mozgósítást rendelt el a bombázás után, Benjámín Netanjáhu miniszterelnök pedig kijelentette: Izrael háborúban áll. A magyar kormány is elítélte a terrortámadást, Szijjártó Péter szerint a tel-avivi magyar nagykövetség munkatársai épségben vannak, folyamatosan tartják velük a kapcsolatot. A külgazdasági és külügyminiszter az Izraelben tartózkodó magyaroknak is üzent, valamint a délután folyamán közölte: Gázában többségében kiskorú magyar gyerekek rekedtek. „Nagy győzelem küszöbén állunk” – mondta Iszmáil Haníje, a Hamász vezetője, miután megtámadták Izraelt.

Izrael megtámadásával az RTL Híradója is foglalkozott:

Nyitókép: Spencer Platt / Getty Images

 

#Külföld#benjamin netanjahu#izrael#Hamász#gáza#iszlamista#terrorszervezet#bosszú

Címlapról ajánljuk