Külföld

Hónapok óta terrorizálja a négyméteres albínó kígyó a lakókocsiparkot, felzabálja a helyiek macskáit

rtl.hurtl.hu

2023. október 5. 16:22

Hajtóvadászatot indítottak a macskaevő ellen.

Hajtóvadászat indult Oklahoma City-ben egy négyméteres albínó piton után, aki már hónapok óta zaklat egy helyi lakókocsiparkot. A helyi közösség tagjai arra panaszkodnak, hogy az állat a környéken számos macskát és egyéb háziállatot megevett, írja a USA Today.

A hírek szerint a kígyó nagyjából öt hónapja költözött a lakóövezet környékére, legutóbb pedig múlt pénteken látták. A hatóságok gyakran a helyszínre jönnek, és a helyiek lakókocsijait is átnézik, a kígyót vadászva.

A helyiek nemcsak amiatt aggódnak, hogy a nyár óta rohamos tempóban tűnnek el a macskáik, hanem azért is, mert a lakópark környékén egy általános iskola is található. A hatóságok szerint viszont a gyerekekre nem veszélyes az állat, mivel az szándékosan kerüli az embereket. Azért ha észreveszik a pitont, a lehető legrosszabb ötlet azt megközelíteni, vagy megpróbálni felvenni.

A piton érdekében is jó lenne, ha minél előbb sikerülne elkapni. Valószínűleg ugyanis egy szökött házikedvencről van szó, amely nem őshonos a környéken, és nem élné túl a téli hideget, tette hozzá a lap.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#kígyó#piton#albínó#macska#lakókocsi#iskola#vadászat

Címlapról ajánljuk