Külföld

Székelyföldi kastélyt és panziót vette a felnőttképzésre létrehozott Magyar Turizmus Akadémia

rtl.hurtl.hu

2023. október 4. 10:07

A Magyar Turisztikai Szövetség tulajdonában lévő akadémia a kastély- és panzióvásárlás mellett egy céget is megvett, amit korábban félmilliárd forinttal támogatott a Magyar Turisztikai Ügynökség. 

A felnőttképzésre létrehozott Magyar Turizmus Akadémia megvásárolt egy romániai kastélyt, valamint egy Balaton-felvidéki ingatlant, ahol jelenleg egy panzió épül. 

A 24.hu úgy értesült, hogy a Magyar Turisztikai Szövetség intézménye 477 ezer eurót, azaz nagyjából 186 millió forintot fizetett a Kovászna megyei Vargyason található Daniel-kastélyért, és a hozzá tartozó magházért és istállóért. Az akadémia emellett bejelentkezett a város romániai kastélycégéért is – írta a 24.hu.


A Magyar Turizmus Akadémia 2023 nyarán aztán megszerezte mindezek mellett a Stadium Home Kft.-t, aminek a Veszprém megyei Barnagon található telephelyén jelenleg egy panzió épül – tudta meg a lap. Az ingatlan júniusig Kulin Ildikó, Kulin Miklós balatonhenyei polgármester felségének tulajdona volt, ezt követően került az ingatlan a Stadium Home Kft.-hez, amelynek korábban szintén Kulinék voltak a tulajdonosai – írta a lap. A vételárat nem lehet tudni.

Nyitókép: A Daniel címer a kastélyszállóvá átalakított, késő reneszánsz stílusban épült olaszteleki Daniel-kastély épületén, az erdélyi Kovászna megyében 2014. szeptember 12-én. Fotó: MTI / Beliczay László

 

#Külföld#magyar turisztikai ügynökség#magyar turizmus akadémia#közpénz#ingatlan#felnőttképzés

Címlapról ajánljuk