Külföld

Palesztin fogollyal szexeltek izraeli katonanők

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 30. 14:09

Megtiltják az izraeli katonanőknek, hogy szigorúan őrzött börtönökben szolgáljanak őrként, miután kiderült, egy rabbal többen is lefeküdtek. 

Az izraeli kormány bejelentette, hogy kitiltják az izraeli katonanőket a palesztin foglyokat őrző börtönökből, miután kiderült, hogy legalább egy katonanő lefeküdt egy palesztin rabbal – írta a BBC. Az új szabályt az izraeli nemzetbiztonsági miniszter, valamint az izraeli büntetésvégrehajtás vezetője jelentette be.

A lépést azután tették meg, hogy egy izraeli katonanő beismerte, hogy intim kapcsolata volt egy életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt palesztin férfival, akit a beszámolók szerint izraeli civilek halálával végződő támadások miatt ítéltek el. A nőről úgy tudni, hogy kötelező sorkatonai szolgálatát teljesítette, amikor az eset történt.

A nő és a férfi nevét, valamint a börtönét, ahol az eset történt, az ügyet tárgyaló bíróság utasítására nem hozták nyilvánosságra. Az izraeli sajtóban megjelent beszámolók szerint a nő a kihallgatása alatt elmondta, hogy rajta kívül még legalább négy másik nő is lefeküdt a kérdéses palesztin rabbal. Mindannyian sorkatonai szolgálaton voltak. 

Az izraeli nemzetbiztonsági miniszter közölte, hogy 2025-re egy női katona sem a terrorizmus miatt elítélt rabokat fogva tartó börtönökben.

Nyitókép: REUTERS/Eliana Aponte 

#Külföld#izrael#börtön#katonanő#palesztin

Címlapról ajánljuk