Külföld

Elon Musk a német külügyminisztériummal csatázott közösségi oldalán

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 30. 11:52

Elon Musk szócsatába kezdett a német külügyminisztériummal a Földközi-tengeren megmentett bevándorlók miatt, és a német szélsőjobboldali AfD választási győzelmében reménykedett. 

Szócsatába keveredett a német külügyminisztériummal Elon Musk az X nevű (korábban: Twitter) közösségi oldalán. A milliárdos üzletember egy posztot osztott meg, amiben azt állítják, hogy a Földközi-tengeren nyolc olyan civil szervezet is menekülteket „gyűjt”, amiket a német kormány pénzzel támogat. A posztban közlik, hogy „reménykedjünk, hogy az AfD nyeri a választást, és megállítja ezt az európai öngyilkosságot”.

Musk a posztot azzal a szöveggel osztotta meg, hogy:

A német közvélemény tud erről?

A német külügyminisztérium erre szintén a közösségi oldalon válaszolt, és közölték:

Igen, és ezt úgy hívják, hogy életmentés.

 


Elon Musk erre válaszolva csodálkozva közölte, hogy „ezek szerint büszkék vagytok erre, érdekes”, hozzátéve, hogy kételkedik benne, hogy a német közvélemény ezt támogatná. Majd felvetette, hogy szerinte Olaszország szuverenitásának megsértése, ha „nagy mennyiségű illegális bevándorlót visz Németország olasz földre”. És hozzátette:

Eléggé inváziószaga van

Egyre erősebb az AfD

Egy nyáron végzett közvéleménykutatás adatai szerint az Alternatíva Németországnak (AfD) pártra majdnem megduplázta támogatottságát a legutóbbi, 2021-es Bundestag-választáson elért 10,3 százalékhoz képest, és a szavazatok majdnem húsz százalékát szerezné meg. A német hírszerzés augusztusban közölte, hogy a szélsőjobboldali párt felett szélsőséges, rasszista csoportok vették át az uralmat, egyes jelöltjei „szélsőséges összeesküvés-elméletekben hisznek”, és a párban erős alkotmányellenes elemek vannak.

A párt különösen a volt NDK területén népszerű, ahol júniusban történelmük során először sikerült választást nyerniük:


Nyitókép: Elon Musk, a Tesla Gigafactory nevű gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2020. szeptember 3-án.

#Külföld#elon musk#németország#bevándorlás#migránsok#földközi-tenger

Címlapról ajánljuk