Külföld

Letartóztattak egy férfit Tupac Shakur 27 évvel ezelőtti megölése miatt

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 29. 19:44

Keffe D már évekkel ezelőtt bevallotta, hogy benne ült abban a Cadillacben, amiből leadták a halálos lövéseket a hip-hop legendára.

Las Vegasban elfogtak egy férfit a Tupac Shakur ellen 1996-ban elkövetett gyilkossággal összefüggésben – írja az AP hírügynökség.

Duane „Keffe D” Davist pénteken reggel vették őrizetbe, de egyelőre nem tudni pontosan, hogy mivel vádolják. A férfi régóta ismert volt a hatóságok számára, és interjúkban, valamint 2019-ben megjelent visszaemlékezésében már bevallotta, hogy benne ült abban a Cadillacben, amelyből leadták a lövéseket a 25 éves hip-hop legendára.

A rendőrök július közepén házkutatást tartottak Keffe D feleségénél, az iratok szerint tárgyi bizonyítékokat kerestek Tupac Shakur megölésével kapcsolatban.

Compton Street Legend című memoárjában Keffe D azt írta, hogy 2010-ben törte meg hallgatását, amikor zárt ajtók mögött találkozott a helyi és szövetségi hatóságok képviselőjével. 46 éves volt és drogvádak miatt életfogytiglani börtönbüntetés elé nézett, és beleegyezett abba, hogy büntetése enyhítéséért cserébe beszél a gyilkosságról.

Saját magáról a lövöldözés egyik utolsó élő szemtanújaként beszélt.

1996. szeptember 7-én Tupac Shakur egy autókonvoj tagjaként haladó BMW-ben utazott, amit lemezkiadójának egyik alapítója, Marion „Suge” Knight vezetett. A piros lámpánál melléjük hajtott egy fehér Cadillac, amiből rájuk lőttek. Tupac Shakur egy héttel később belehalt sérüléseibe.

Keffe D-nél 2018-ban rákos megbetegedést diagnosztizáltak, ezután mondta el egy interjúban, hogy a Cadillacben ült a támadás idején. Azt állította, hogy velük volt unokatestvére, Orlando „Baby Lane” Anderson is. A lövöldözés előtt nem sokkal egy kaszinóban verekedés tört ki Anderson, Shakur és mások között, Anderson azonban tagadta, hogy bármi köze lett volna Shakur lelövéséhez. Ő két évvel később egy másik lövöldözésben életét vesztette a kalifornai Comptonban.

Nyitókép: NY Daily News Archive via Getty Images

#Külföld#Tupac Shakur#hip-hop#gyilkosság

Címlapról ajánljuk