Külföld

Rossz címre vitték, és másnap reggelig otthagyták a mentők a kórházból hazaküldött, bemorfiumozott idős nőt

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 22. 9:13

Nem tűnt fel senkinek, hogy az angol idős asszonyt nem egy idősek otthonába, hanem egy magánházba vitték.

Fia szerint idő előtt kiengedték a kórházból, majd rossz címre vitték a mentők 83 éves édesanyját, akit ott is hagytak az idegen ingatlanban, számolt be a BBC

Joyce Wright az angliai Lincolnshire megyei Bostonban került kórházba egy esés miatt. A kórházból a mentők egy másik beteg címére vitték, és ott is hagyták. Fia szerint a kavarodásnak tragikus vége is lehetett volna. A rossz címre a mentődolgozók egy kulcsszéf segítségével jutottak be, ez tulajdonképpen egy számkóddal nyitható kis doboz, amely a kulcsokat tartalmazza. 

Az idős asszonyt bevitték a házba, és lefektették az idegen ágyba, fia úgy tudja, a hiba csak másnap reggel 8 óra körül tűnt fel a kórházban az átadás-átvétel időszakában.

Az asszonyt még nem kellett volna hazabocsátani, morfium és fájdalomcsillapítók hatása alatt állt, zavarodott volt, nem tudta, hogy mi történik vele. Hozzátette: édesanyját összekeverték a kórházban a szomszéd szobában fekvő beteggel, az ő címére szállították ki, de hogy miért nem tűnt fel senkinek, hogy egy magánházban vannak, és nem egy idősek otthonában, azt nem érti. Az asszonyt visszaszállították a kórházba, jelenleg lábadozik. Fia nem hibáztatja az egészségügyi személyzetet, úgy látja, a hiba oka az a nyomás, ami rajtuk van.

Az ügyben a kórház és a mentőszolgálat is vizsgálatot indított, közleményben kértek bocsánatot a történtekért. 

Tavaly az RTL Híradó számolt be róla, hogy 12 ember kapott tévedésből egyszerre 6 adag koronavírus elleni vakcinát a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben:


Nyitóképünk illusztráció. – Fotó: Getty Images

 

#Külföld#mentő#kórház#tévedés#beteg

Címlapról ajánljuk