Külföld

Brutális tornádók csaptak le Kínában, legalább tízen meghaltak – videón a pusztítás

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 20. 13:06

Pár órán belül két tornádó is pusztított Kína keleti részén. Az egyik városban több mint 1600 lakást rongált meg a vihar, és 137 otthon dőlt össze.

Legalább tíz ember meghalt, és többen megsérültek, miután pár órán belül két tornádó is lecsapott a Kína keleti részén található Csiangszu tartományban – írta a Reuters, a helyi sajtóban megjelent beszámolókra hivatkozva. A forgószelek két városban pusztítottak.


Az első tornádó helyi idő szerint délután öt órakor jelent meg Szucsian városában, ahol a Xinhua kínai állami hírügynökség közlése szerint öt ember halt meg, és négyen súlyosan megsérültek. A tornádó több mint 1600 lakást rongált meg, és 137 otthon dőlt össze. Emellett több mint negyven hektárnyi termőterületen keletkeztek károk a termésben.


A helyszínen készített videókon felborult autókat, kidőlt fákat és villanyoszlopokat lehet látni, valamint törmelékekkel teli utcákat. A kínai közösségi oldalakon szemtanúk arról számoltak be, hogy a tornádó nagyjából két percig tartott.


A második tornádó estefelé csapott le a Jancseng városában, ahol szintén öt ember halt meg. A hatóságok ott a sérültek számáról és az anyagi kár nagyságáról sem közöltek információkat.


Nyitókép: Reuters/via REUTERS

#Külföld#kína#tornádó

Címlapról ajánljuk