Külföld

Megtalálták az eltűnt amerikai F–35-ös roncsait

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 19. 11:40

 Kétnapos repülési tilalmat rendeltek el, hogy kivizsgálják az elmúlt hetek eseményeit.

Az ABC News cikke szerint megtalálták annak az amerikai F–35-ös vadászgépnek a roncsait, amely a napokban tűnt el, miután a pilóta katapultált. Az esetről ebben a cikkben írtunk korábban. A tengerészgyalogságban szolgáló pilóta helyi idő szerint vasárnap délután volt kénytelen katapultálni Dél-Karolina állam felett, egy közelebbről meg nem határozott hiba miatt.

A pilótát North Charleston város egyik lakónegyedében találták meg, és stabil állapotban szállították egy helyi kórházba. A gépnek azonban nyoma veszett. Jelenleg két nagyobb tó környékén keresik, és ehhez a lakosság segítségét is kérték. A tisztiviselők közölték, hogy egyelőre nem tudnak részletekkel szolgálni azzal kapcsolatban, hogy mi történt a géppel, de a nyomozás jelenleg is folyamatban van.

A tengerészgyalogság megbízott parancsnoka, Eric Smith tábornok kétnapos repülési tilalmat rendelt el a tengerészgyalogság összes légiközlekedési egysége számára, miután az elmúlt hat hétben két halálos baleset is történt, majd megtörtént a katapultálós gépeltűnős eset is.

Sajtóközleményben a tengerészgyalogság illetékesei azt közölték, hogy „az elmúlt hat hétben három A-osztályú repülési szerencsétlenség történt” ezért Smith „utasította a tengerészgyalogság összes légiközlekedési egységét, hogy ezen a héten tartsanak kétnapos hadműveleti szünetet, hogy kivizsgálhassák az eseteket.

A biztonsági leállás alatt a légiközlekedési parancsnokok megbeszéléseket fognak vezetni az egységeikkel, amelyek a biztonságos repülési műveletek alapjaira, a földi biztonságra, a karbantartásra, valamint a repülési eljárások protokolljairól fognak szólni

– zárul a közlemény.

Nyitókép:Seth Rosenberg/U.S. Marine Corps/Handout via REUTERS

 

#Külföld#f-35#repülő#vadászgép#tengerészgyalogos

Címlapról ajánljuk